top of page

Profil

Join date: 21 sept. 2022

À propos

Az orosz erők halálbüntetéssel fenyegetik az ellenállást Zaporizzsja megyébenOlekszandr Sztaruk, Zaporizzsja megye kormányzója azt mondta, hogy az orosz erők a halálbüntetés bevezetésével próbálják elnyomni a helyi ellenállást. "Az ukrán gerillák továbbra is ellenállnak" - mondta Sztaruk. 60 egységnyi felszerelést semmisítettek meg az ukránokAz ukrán hadsereg 60 egységnyi orosz katonai felszerelést semmisített meg Kelet-Ukrajnában. Az ukrán „Kelet" hadműveleti parancsnokság június 18-án arról számolt be, hogy megölt 87 orosz katonát, megsemmisített egy harckocsit, öt aknavetőt, 52 tüzérségi traktort, egy speciális felszerelési egységet, egy pilóta nélküli légijárművet és két lőszerraktárt.

Bejelentette, hogyAZ UKRÁN FEGYVERES ERŐK TÖBB MINT ÖTVEN TÁBORNOKA ÉS TISZTJE ÉLETÉT VESZTETTE, KÖZTÜK A VEZÉRKAR, A KAHOVKA CSOPORTOSULÁS, A LÉGIDESZANT ROHAMEGYSÉGEK, VALAMINT A MIKOLAJIV ÉS ZAPORIZZSJA IRÁNYÁBAN HARCOLÓ ALAKULATOK PARANCSNOKSÁGÁNAK TAGJAI. Ugyancsak Kalibr-csapás semmisített meg a tábornok szerint a mikolajivi transzformátorgyár területén tíz 155 milliméteres M777-es amerikai tarackot, és mintegy húsz harcjárművet, amelyet Nyugatról az elmúlt tíz napban szállítottak Kijevnek.

Mizincev úgy véli, a jövőben a felvételeket a nyugati és az ukrán médiában fogják terjeszteni, hogy Oroszországot polgári célpontok elleni csapásokkal vádolják. A tábornok elmondta, hogy az orosz fegyveres erők nem lőnek polgári infrastrukturális létesítményekre, és kizárólag humánusan bánnak a polgári lakossággal. „Még egyszer felhívjuk az egész világ figyelmét, hogy az ilyen hamisítványok, amelyeket a kijevi „hazugsággyár" művel a nyugati kurátorok megbízásából, nem tartalmaznak megbízható és objektív információkat" – mondta a tábornok.

június 18-án az ukrán-magyar határszakaszon 7 134 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 7 028 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A beléptetettek közül a rendőrség 323 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Az ukrajnai háború elől 2022. június 18-án 370 ember, köztük 178 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

Portál:Heraldika - Wikipédia Elnevezését a heroldokról kapta, a címerek első középkori szakértői voltak. Két részre oszlik: címerelméletre és

Oroszországba vitték az Azov zászlóalj parancsnokaitAz orosz állami TASZSZ hírügynökség aról számolt be, hogy kihallgatásra Oroszországba vitték Szvjatoszlav Palamart, az Azov zászlóalj parancsnokhelyettesét és Szerhij Volinszkijt, az Ukrán Fegyveres Erők 36. tengerészgyalogos dandárjának parancsnokát. A mariupoli Azovsztal acélipari üzem romos épületei 2022. június 13-ánForrás: Szergej Ilnyickij / MTI/EPAA mariupoli Azovstal acélmű magukat megadó védőit a szakadár Donyecki Népköztrásaságban tartják fogva.

Élőben a Magyarország-Anglia és hat másik Nemzetek Ligája A szombati fociműsor és élő közvetítések a hazai sportcsatornák Sport 2. 12.00: Labdarúgás, Nemzetek Ligája, Skócia-Ukrajna

Kijev a Moszkvával kötött fogolycsere-egyezmény keretében az összes harcos átadását kéri, de egyes orosz törvényhozók azt akarják, hogy a harcosok egy részét bíróság elé állítsák. Scholz: A G7 támogatja UkrajnátOlaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy a G7-tagok a közelgő csúcstalálkozón megismétlik támogatásukat Ukrajnának. A német dpa hírügynökségnek nyilatkozó kancellár úgy fogalmazott: "biztosak akarunk lenni abban, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök számításai nem válnak be". Szerinte Putyin abban bízik, hogy ha már kellő területet hódított meg, a nemzetközi közösség visszatér a háború előtti üzletmenethet - de ez illúzió.

Ezek között van 10 tarack, és legfeljebb 20 katonai jármű. Megtámadták Mikolajivot Lángoló épület előtt tűzoltó a dél-ukrajnai Mikolajivban egy orosz tüzérségi támadás után, 2022. június 18-ánForrás: George Ivanchenko / MTI/APAz oroszok szerint újabb lejáratóvideó készül, statisztákkalMihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős oroszországi tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője a szombat éjjel kiadott nyilatkozatában azt állította, hogy MikolajivbanAZ UKRÁN KÜLÖNLEGES SZOLGÁLATOK TÖBB MINT 40 STATISZTA BEVONÁSÁVAL MEGRENDEZETT JELENETEKET KÉSZÜLNEK LEFORGATNI, AZT BIZONYÍTANDÓ, HOGY AZ OROSZ FEGYVERES ERŐK VÁLOGATÁS NÉLKÜL LÖVIK A MAGÁNHÁZAKAT.

Mirosnyik azt írta, hogy a magaslaton fekvő szomszédos Liszicsanszk peremkerületeire, ahonnan az ukrán erők tűz alatt tartják a környező településeket, az orosz erők súlyos csapásokat mérnek, az ukránok pedig súlyos veszteségeket szenvedtek el Beresztovében, Szpornéban, Volcsojarivkában és a liszicsanszki ipari zónában, a kőolaj-finomító területén. Ukrajnában betiltják az orosz zenétAz ukrán törvényhozás vasárnap betiltotta az orosz állampolgárságú művészek nyilvános fellépését, zeneszámaik lejátszását nyilvános helyen vagy a médiában, valamint az Oroszországból, Fehéroroszországból, és „nem a kijevi vezetés ellenőrzése alatt álló régiókból" származó könyvek és sajtótermékek importját, terjesztését és kiadását. A JOGSZABÁLY INDOKLÁSA SZERINT AZ OROSZ ZENE „SZEPARATISTA ÉRZELMEKET KELTHET A LAKOSSÁG KÖRÉBEN".

Élő sportfogadás - TippmixPro Roma (1X2) Odds: 1,52. U19Észak-Írország - U19Szlovénia. U19Szlovénia (1X2) Odds: 1,95. Skócia - Ukrajna. Skócia (1X2) Odds: 2,70. Tét: 1 000